Home / Srbija

Srbija

Tim bilding pustolovina na jedinstvenim lokacijama u Srbiji.

Uvac, Tara i Drina, Stara planina, Rtanj, Goč, Kamena Gora, Kopaonik, Vrnjačka Banja, Fruška Gora ili pak Đerdap i čuvena “Gvozdena kapija” su mesta koja inspirušu i koja toplo preporučujemo.

UVAC

Srbija-Uvac

Za ovu lokaciju u Srbiji često volimo da kažemo kako su prirod i čovek na najlepši način proširili svoje domete. Nepregledne šume, čist vazduh, domaća hrana, rezervat prirode, neponovljivi kanjon, jezera i jedinstvene životinjske vrste sa jedne i umerena industrija sa druge strane daju nam za pravo da ovoj destinaciji često pripišemo i prefiks eko. Zlatar planina i sam Pešter još uvek nije komercijalizovana destinacija u Srbiji i pruža solidne smeštajne i konferencijske kapacitete za realizaciju korporativnih događaja do 100 učesnika.

Hoteli: Etno-eko selo Vraneša, Zlatarski biseri, Zlatarski Zlatnik, Konak Vuk, Hotel Borovi

Aktivnosti: Krstarenje jezerima, Hajking, Rafting, Kajakarenje, Timske olimlpijske igre

TARA-DRINA

Kada se na jednom mestu susretnu reke, planine, najlepši vidikovci, vodopadi, reliktne vrste i nebrojani kilometri pešačkih i biciklističkih staza, misao nam se obično zaustavi na Tari, jednom od pet nacionalnih parkova u Srbiji, koja pleni svojom autentiučnom prirodom. Bilo da tragate za adrenalinskim sadržajima za svoj tim, avanturama nižeg inteziteta, ili pak jednostavno želite da se relaksirate kroz lakše šetnje, Tara vam može pružiti sve pobrojano. I mnogo više od toga!

Tara je idealna za korporativne događaje do 100 učesnika.

Hoteli: Zepter, Vila Drina, Tara, Omorika

Aktivnosti: Splavarenje, Krstarenje, Hajking, Biking, SUP, Kanjoning, Kajakarenje, Timske igre, Poseta destilerijama

KOPAONIK

Naš najpoznatiji skijaški centar se u periodu April-Oktobar pretvara u idelanu destinaciju za korporativne događaje. Dobra infrasturktura i veliki smeštajni i kongresni kapaciteti omogućavaju i organizaciju događaja većeg obima. A kada se radni deo događaja završi tu je veliki izbor timskihj aktivnosti. Nacionalni park Kopaonik obilijue četinarskim šumama, raznovrsnim biljem, borovnice su zaštitni znak “srebrne planine”, jeleni se vraćaju u sve većem broju, pa su možda baš ovo razlozi da vaš sledeće timsko okupljanje bude upravo ovde.

Hoteli: Viceroy, Grand, Gorski, Zoned, Kraljevi Čardaci, Gray, Putnik, Klub A

Aktivnosti: Hajking, Vožnja kvadova, Off-road, Biking, Rafting, Branje pečuraka i borovnica, Skijanje, Krpljanje, Timske olimpijske igre, Piknik druženje,

BALKAN (STARA PLANINA)

Na spomen reči “Balkan” većina pomisli na već poznatu priču 0, ali se retko ko zapita upravo o geografiji i nazivu tog prostora. Gde se on nalazi, šta obuhvata i šta krije u svom zelenom planinskom carstvu. Upravo je Balkan naša Stara planina koja daje osnovno obeležje istočnom delu naše zemlje i kao takva gospodari svojim valovitim vrhovima iznad 2000 metara, A na nama je upravo da želju sprovedemo u delo, a vama pružimo kroz aktivan odmor u prirodi.

Živopisan reljef, iskonska priroda bujne vegetacije sa mnoštvom neobičnih vodopada, specifična arhitektura i autentičnost starih sela i tradicionalni zanati, raznovrstan folklor, domaća radinost i lokalni govor, predstavljaju sve ono što u nekoliko reči i na najbolji način opisuje naš deo Balkana tj. Staru planinu

U sklopu NP Stara planina nalazi se i nekoliko strogih prirodnih rezervata poput Vražje glave, Arbinja, Koprena, Tri čuke gde oni sa najviše avanturističkog duha i želje, mogu da zavire u samo srce Balkana, u carstvo jelena, vukova, risova, stoletnih šuma i brojnih planinskih slapova i vodopada koji verovatno najviše i krase ovu planinu.

Ukoliko se svrstavate u one turiste koji tragaju za malo drugačijim doživljajem i „sirovim“ iskustvom iz prve ruke, imajući u vidu da je ona i stanište divljih konja, zmija i bizona, onda je najmlađi Nacionalni Park Srbije prava destinacija za vas!

Hotel: Stara planina

Aktivnosti: Hajking, Off-road, Džip-safari, Branje pečuraka i borovnica, Skijanje, Krpljanje, Timske olimpijske igre, splavarenje, Piknik druženje,


ZLATIBOR

Zlatibor je bez sumnje glavna turistička destinacija tokom letnje sezone, jer zbog svog veoma povoljnog geografskog položaja, predstavlja pravu vazdušnu banju, pa je samo to dovoljan razlog zbog čega ovu planinu treba istražiti. Međutim kako turisti nisu svesni veličine ove planine i onoga što kroz svoju dugu istoriju čuva, obično se zadrže u gradu gde se izgubi pravi smisao odlaska na planinu.

A tamo malo dalje od centra među nepreglednim proplancima i suncem obasjanim livadama u smiraj dana, Zlatibor krije svoje pravo lice i objašnjenje za svoje ime. Tu ponosito i dalje rastu stoletni borovi koji se zlate, a isto tako zlate se i polja stada, koja kriju po neko zlatno runo. Zlate se na toplom letnjem suncu stari katuni i kolibe, tipična arhitektura Zlatiborskog kraja, umeće zlatnih ruku Dinaraca, gorostasnog izgleda a zlatne naravi. Zlatni su cvetovi i reke, vodopadi i stene, stari alati i zanati, gastronomski mirisi i specijaliteti. A do zlatnog podesta, Tornika – najvišeg vrha Zlatibora, preko čarobnog jezera u kome se sunce i zlatni bor ogleda, vodi velika “Zlatna gondola”.

I ne, nije Zlatibor samo centar već upravo sve ono što je okolo njega, veliki zlatni prsten oko urbanog centra, gde se široki pašnjaci i različite geomorfološke pojave i oblici sastaju i kombinuju, stvarajući formu prelepog pejzaža, sklada i harmonije prirode.     

Zato iskoristi šansu da prebaciš pogled preko panoramskog točka i usudiš se da istražiš Zlatibor dalje od fontane.

Hoteli: Tornik, Titova vila, Central In, Alibi, Mona

Aktivnosti: Hajking, Off-road kvadovi, Bajking, Speleo-trek, Paraglajding, Streličarenje, Vožnja gondolom, Skijanje, Sankanje, Krpljanje, Timske olimpijske igre, Zipping, Splavarenje, Stari zanati, Piknik druženje,


ĐERDAP

Od ukupnog toka Dunava kroz Evropu koji iznosi blizu 3000 km, geografske i istorijske okolnosti omogućile su da baš kod nas na dužini od tačno 100 km ova velika reka pokaže svu svoju moć, veličinu i lepotu. Kao na beskrajnoj traci, pejzaž Đerdapske klisure se neprestano menja u svoj svojoj neponovljivosti. Na mestu gde se izdižu Kapratsko-balkanske planine, Dunav je svojim snažnim tokom usekao put kroz milenijumske stene i stvorio moćnu i jedinstvenu kompozitnu dolinu, prvu u Evropi.

Na potezu od Gvozdene kapije do Vlaške nizije, Dunav se transformiše od morskog zaliva do ustalasane planinske reke, i opravdava svoja tri epiteta – najširi (10, najuži i najdublji. Tu se smenjuje nekoliko kanjona i klisura, čije obale krase spomenici različitih kultura i epoha, slikovita ribarska naselja i divlji kampovi, strmi stenoviti vrhovi i vidikovci sa kog se pružaju nestvarni pogledi na čitav prostor nacionalnog parka. Duž celog toka Dunava, Đerdap predstavlja naše najveće prirodno blago – najveći nacionalni park i stanište mnogobrojnih vrsta flore i faune i strogo čuvanih šumskih kompleksa. Nesvakidašnji spoj antropogenih i prirodnih tvorevina, lepota je koja inspiriše i nadahnjuje, mami na povratak kroz vreme u zajedničkoj avanturi.

A možda naiđete i samonikli jorgovan čiji su najbliži srodnici hiljade kilometara daleko u istočnoj Aziji…

Top