Home / Srbija / Atipični Zlatibor i autentična Tara – vikend putovanje

Atipični Zlatibor i autentična Tara – vikend putovanje

Sa prelepom prirodom i pejzažima koji oduzimaju dah, sjajnom hranom i neposrednim ljudima, Zapadna Srbija će lako pronaći put do vašeg srca.

Vodimo vas u zlatiborska sela i posećujemo tarske kuriozitete, spavamo zdravo – u drvenim konacima i biramo najlepše od ove dve planine za vaš savršen vikend..

Na ovom putovanju ćete posetiti: Stopića pećinu, muzej “Staro selo” Sirogojno, Gostiljske vodopade, kuću Tarabića, Zaovinsko jezero, vidikovac Banjsku stenu, vodopad Vrelo i kućicu na Drini

PROGRAM:

Subota: Polazak iz Beograda u 7:30 (za tačno mesto polaska kontaktirati agenciju 2 dana pre putovanja). Vožnja autoputem Miloš Veliki do Zlatibora uz jednu pauzu za osveženje. Obilazak Stopića pećine u selu Rožanstvo 12:00-13:00. Obliazak muzeja na otovorenom “Staro selo” u Sirogojnu, smeštaj u konake i slobodno vreme za ručak. U 16:00 odlazak u Gostilje, poseta vodopadima i slobodno vreme do 19:00 (opciono kupanje na otvorenom bazenu u Gostilju). Povratak u Sirogojno, slobodno vreme. U centru sela nalaze se crkva Svetog Petra i Pavla, nekoliko restorana, dve prodavnice i muzej pletilja.

Gostiljski vodopad
Gostiljski vodopad
Muzej Staro selo u Sirogojnu
Muzej Staro selo u Sirogojnu
Vuneni proizvodi Sirogojno
Stopića pećina
Krčma u Sirogojnu
Zlatibor panorama
Bazen u Gostilju

Nedelja: Nakon doručka odjava iz konaka, u 09:00 i transfer do Tare. Prva stanica je memorijalna kuća čuvene proročke kuće tarabić u Kremnima, gde ćete se upoznati sa predskazanjima najčuvenijeg člana ove familije – Mitra Tarabića. Druga stanica je čuveni vidikovac Banjska stena, sa kog se pruža fascinirajući pogled na kanjon Drine i jezero Perućac. Nastavljamo put Zaovinskog jezera gde ćemo napraviti pauzu i restoranu na brani sa pogledom na Zaovinsko i Spajića jezero. Ukoliko vreme dozvoli, kupanje na Zaovinama. Silazimo severnom stanom Tare do sela Perućac u kom ćemo napraviti kratak stop za obilazak vodopada Vrelo i popodnevu kafu/soveženje. Na putu za Beograd pravimo još jedno stajanje, na samom izlasku iz Bajine Bašte, pored čuvene kućice na steni šaljemo poslednji pozdrav Drini i Tari za ovo putovanje. Dolazak u Beograd u večernjim časovima, oko 22:00. kraj programa.

Banjska stena
Kućica na Drini
Spajića jezero
600Kuća Tarabića
Zaovinsko jezero
Vrelo
Kanjon Drine
Vrelo Perućac

Smeštaj:

  1. KONACI STARO SELO

Sedam autentičnih zlatiborskih brvnara, čiji su enterijeri prilagođeni potrebama boravka savremenog čoveka, nalaze se u neposrednoj blizini Krčme. Konaci su različitog kapaciteta, od dvokrevetnih do petokrevetnih sa etažnim grejanjem i kaminima. Svaki konak ima svoje kupatilo.

Konak 38 je namenjen za 2 osobe i ima 2 odvojena kreveta, kupatilo i čajnu kuhinju.

Konak 40 je namenjen za 2 osobe i ima francuski ležaj i kupatilo.

Konaci 39, 43 i 44 su namenjeni za 5 osoba i imaju: dnevnu sobu sa kaminom, kupatilo, čajna kuhinju i 3 sobe.

Konak 41 je iz 3 dela i namenjen je za 5 osoba i ima: kuhinju, kupatilo, prolaznu dvokrevetnu sobu, a na spratu jednokrevetnu i dvokrevetnu u otvorenom prostoru.

2. VELIKI KONAK – SOBE

U objektu “Obrazovna radionica” se nalazi 9 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba namenjenih za pojedince i parove. Svaka soba ima svoje kupatilo.

Sobe 1,2,6,8,9 u “Obrazovnoj radionici” su jednokrevetne sa kupatilom.

Sobe 3,4,5,7 u “Obrazovnoj radionici” su dvokrevetne sa kupatilom

CENA:

Odrasli i deca preko 7 godina: 7500 din

Deca 2-7 godina: 5900 din

Deca do 2 godine: Besplatno u pratnji roditelja

U cenu uračunato:

  • Prevoz autobusom/minibusom turističke kategorije po programu
  • Jedno noćenje sa doručkom u konacima u Sirogojnu (1/2 do 1/5)
  • Ulaznice: Stopića pećina, Sirogojno, Gostiljski vodopad
  • Obilasci po programu
  • Trošak turističkog vodiča/pratioca
  • Troškovi organizacije programa

U cenu nije uračunato:

  • Individualni troškovi putnika
  • Ulaznica za bazen u Gostilju (150 din deca, 200 din odrasli) – površina bazena je 34 x 15 m, maksimalna dubina 1,6 m; deo bazena za decu 15 x 5m, dubina 0,5m

NAPOMENE:

Minimalan broj za realizaciju izleta je 15 putnika. Agencija zadržava pravo da otkaže izlet usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika i o tome obavesti putnike najkasnije 3 dana pred put.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putvanja Talas travel doo, broj licence OTP 318/2020, A20.

ONLAJN REZERVACIJA ZLATIBOR I TARA
4 + 8 =
Top