Home / Tim bilding / Avantura u dolini vekova

Avantura u dolini vekova

Rafting Ibrom – Avanturističko selo – Golija / Goč / Stolovi / Kopaonik

Osnažite vaš tim u dolini vekova, dolini kojom su marširale rimske legije i dolini gde su srpski kraljevi zidali gradove, utvrđenja i manastire. Dobrodošli u dolinu Ibra, a kako je još nazivaju i dolinu jorgovana, gde je po predanju kralj Uroš Nemanjić naselio ovaj mirisni cvet u čast i za ljubav svoje buduće neveste, francuske princeze Jelene Anžujske.

Ibar je usekao kanjon i oplemenio dolinu, Ibar je živahan i divlji, veseo i pitom u isto vreme. A njegovu dušu upravo možete osetiti spuštajući se rafting čamcima uživajući u prirodnoj oazi, sa naizmeničnim naletima adrenalina i relaksirajućeg splavarenja.

Pored raftinga Ibrom, u avanturističkom selu se možete oprobati u nekoj od avantura poput alpinizma, streličarstva, air soft ili pak kanjoninga, paraglajdinga, planinskog biciklizma ili off road tura terenskim vozilima po planinskim lepoticama u okruženju – Golije, Stolova, Goča, Kopaonika…

Okviran program

Prvi dan programa uključuje dolazak u dolinu Ibra i rafting na  njgovom najlepšem delu – na potezu od Ušća do Polumira, dužine oko 15 km. Na ovoj lokaciji održavaju se evropska i svetska prvenstva u kajaku na divljim vodama.  Ovom maršutom prolazimo Buk Grmčić – najinteresantniji brzak u ovom delu Srbije. Pored Buka Grmčić ova deonica obiluje i nizom drugih brzaka od kojih je među poznatijima brzak u Dolini jorgovana (Jagnjilo).

A ukoliko želite nešto opuštenije splavarenje, tu je i deonica Polumir – Maglič (18 km) – živopisan tok Ibra sa umerenijim brzacima. Ovaj deo je idealan za opustanje na vodi, bez velikih i uzbudljivih bukova. Završetak deonice pruža nezaboravan pogled na srednjevekovni grad Maglič sa mogućnošću obilaska grada. U podnožju Magliča se nalazi predivna peskovita plaža velike površine i kupalište koje posećuju veliki zaljubljenici Ibra.

Drugi dan rezervisan je za posetu ekstremnom selu, gde možete izabrati neku od avantura:

Alpinizam – spustanje niz uže (abseil), prelazak reke preko mostića napravljenog od užeta, prelazak traverze dugačke 100m sa visinskom razlikom 45m, takođe iznad reke Meljanice i niz drugih.

Streličarstvo – oprobajte se u sportskom streličarstvu za koje je karakteristično da je to sport kojim se mogu baviti i muskarci i žene bilo kog doba starosti i fizičkog sklopa. To je pre svega individualni sport, sport u kome je najteže pobediti samog sebe. Postoje meta i streličar… i prazan prostor između. Za uspeh ste zasluzni isključivo vi, za neuspeh takođe. Streličarstvo pripada grupi tzv. “belih sportova” zajedno sa tenisom, golfom itd. Streličarstvo je, takođe, i olimpijski sport.

Air Soft – Airsoft “oružja” su verne replike realnih oružja, jednaka su po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Bit samog mehanizma airsoft opreme je da malom količinom vazduha izbacuje plastičnu kuglicu. Mete su unapred definisane gde se takmiči u brzini i efikasnosti.

Svakoj avanturi predhodi upoznavanje sa opremom, a sve avanture su vođene od iskusnih i licenciranih instruktora. Ručak može biti organizovan u prirodnom okruženju avanturističkog sela.

Treći dan  – u okruženju Ibra nalazi se nekoliko planina, puput Stolova, Goča i Golije gde mogu biti organizovane avanture za one sa viškom adrenalina:

Paraglajding – tandem let može trajati od nekolioko minuta do čak nekoliko sati, u zavisnosti od želja. Za paraglajding presudan činilac su vremenski uslovi.

Planinski biciklizam – sport gotovo identičan klasičnom biciklizmu sa razlikom u terenu za vožnju. Naime, vožnja ovakvog bickla bazira se na vožnji po planinskim, off-road terenima. Bicikle su prilagođene uslovima pa se koriste široke gume sa kramponima, menjač sa velikim opsegom prenosa, posebne kočnice i amortizere na oba točka. U dodatnu opremu spadaju štitnici i kaciga.

Kanjoning – avanturistička aktivnost koja podrazumeva prolazak kroz kanjone, koji se nalaze u podnožju planina u fascinantnoj i netaknutoj prirodi savladavanjem prirodnih prepreka poput vodopada, kaskada, prirodnih bazena (kazana). Tom prilikom koriste se različite veštine hodanja i tehnike kao što su otpenjavanje, penjanje, spuštanje niz uže, pešačenje po eksponiranom terenu ili vodenom toku, provlačenje kroz uske procepe, skakanje u vodu i plivanje.

Džip ture – Vožnje su predviđene na planinama Kopaonik, Golija i Stolovi terenskim vozilima marke Isuzu, Suzuki i Pinzgauer.

Pešačke ture – Ukoliko ste ljubitelji pešačenja, ovu nešto blažu aktivnost je moguće organizovati takođe na pomenutim planinama  u različitom vremesnkom trajanju, zavisno od vaših želja i vremena.

Smeštaj može biti organizovan u hotelu u Kraljevu ili u nekom od seoskih domaćinstava u okruženju, uzavisnosti od veličine i zahteva grupe.

Cena: zavisi od broja osoba i izabranih usluga i avantura (hrana, tip smeštaja, aktivnosti…), kontaktirajte nas za više informacija

Napomene:

*Moguće je organizovati i dvodnevnu avanturu sa korekcijama u programu, kao i večernji zabavni program

*U avanturama mogu da učestvuju svi, bez prethodnog iskustva, a uz obuku instruktora.

Top