Home / Tim bilding / Rafting na Ibru

Rafting na Ibru

Osnažite vaš tim u dolini Ibra, dolini vekova su marširale rimske legije i gde su srpski kraljevi zidali gradove, utvrđenja i manastire. Dobrodošli u dolinu Ibra, a kako je još nazivaju i dolinu jorgovana, gde je po predanju kralj Uroš Nemanjić naselio ovaj mirisni cvet u čast i za ljubav svoje buduće neveste, francuske princeze Jelene Anžujske.

Ibar je usekao kanjon i oplemenio dolinu, Ibar je živahan i divlji, veseo i pitom u isto vreme. A njegovu dušu upravo možete osetiti spuštajući se rafting čamcima uživajući u prirodnoj oazi, sa naizmeničnim naletima adrenalina i relaksirajućeg splavarenja.

Program uključuje rafting na Ibru u njgovom najlepšem delu – na potezu od Ušća do Polumira, dužine oko 15 km. Na ovoj lokaciji održavaju se evropska i svetska prvenstva u kajaku na divljim vodama.   Ovom maršutom prolazimo Buk Grmčić – najinteresantniji brzak u ovom delu Srbije. Pored Buka Grmčić ova deonica obiluje i nizom drugih brzaka od kojih je među poznatijima brzak u Dolini jorgovana (Jagnjilo).

Nastavak raftinga je deonica Polumir – Maglič (18 km) – živopisan tok Ibra sa umerenijim brzacima. Ovaj deo je idealan za opustanje na vodi, bez velikih i uzbudljivih bukova. Završetak deonice pruža nezaboravan pogled na srednjevekovni grad Maglič sa mogućnošću obilaska grada. U podnožju Magliča se nalazi predivna peskovita plaža velike površine i kupalište koje posećuju veliki zaljubljenici Ibra.

Nakon raftinga odlazi se u restoran (opciono) u Bogutovačkoj banj “Kod Mira” koji će vas okrepiti svojim višedecenijskim receptima.

Program je zamišljen kao dnevna avantura, sa polaskom iz Beograda ili Novog Sada (ili nekog drugog grada) u ranim jutarnjim časovima i povratkom u večernjim časovima. Program je moguće i produžiti na više dana sa drugim aktivnostima u ovoj regiji. Nudimo takođe uslugu prevoza ukoliko vam je potrebna.

Kontaktirajte nas za više informacija.

Top