Home / Tim bilding / Kamena Gora – Lim – Sopotnica

Kamena Gora – Lim – Sopotnica

Kamena Gora – Lim – Sopotnica

Team building avantura 3 dana

Spremite se da udahnete nepregledne četinare, izvore i potoke, zvezdana neba i otkrijete svu lepotu Dinarida jugozapadne Srbije. Spremite se da osnažite vaš tim na Kamenoj Gori i Sopotnici, na jednstvenoj lokaciji za tim bilding u Srbiji.

Kamena Gora

Aktivnosti i avanture koje vas očekuju na ovom programu:

– sportsko penjanje uz stenu

– rafting

– easy canyoning

– streličarstvo

– spust užetom niz stene kod vodopada Sopotnice (abseil)

– planinarenje

– orijentiring

Benefiti: timski rad, druženje, avantura, boravak u prirodi, aktivan odmor, zabava

Kamena Gora se nalazi na jugozapadu Srbije. To je planinsko selo, sačuvano od civilizacijiskih tekovina i urbanizacije. U njemu se udiše čist vazduh, pije ledena planinska voda, ljudi su britki i dugovečni, a klima ćudljiva i promenljiva. Kamena Gora je mesto koje je nezaobilazno za prave ljubitelje prirode, aktivnog odmora i seoskog turizma. Planinska površ raščlanjena dubokim klisurama i kanjonskim dolinama. Mozaičan raspored šuma i pitomih proplanaka čini ovaj prostor jedinstvenim. On je stanište brojnih retkih i ugroženih vrsta. Očuvani prirodni pejzaži, specifični objekti narodnog graditeljstva, kulturno-istorijsko nasleđe i tradicionalni način života izdvajaju ovaj prostor kao poseban.

Sopotnica se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine. U izvorišnom delu reka pravi nebrojene manje vodopade sa kojih se voda sakuplja u tri veća toka. Vodopadi koji od njih nastaju najatraktivniji su, a visoki su preko 20 metara. Voda koja se preliva preko nekoliko nivoa naslaga sige u vidu vodopada i rasprskava u sitne vodene kapi oko vodopada obrazuje pojas osvežavajućeg vazduha koji povoljno utiče na goste i njihovo raspoloženje. Voda reke Sopotnice je pitka. Uz vodopade, zanimljiva turistička atrakcija Sopotnice vodenice i valjarice, gde se nekada mlelo žito i valjala sukna.

Okviran program:

Prvi dan: Dolazak na Sopotnicu do 13h. Pauza za ručak i odmor. Istraživanje vodopada Sopotnice i spust niz stenu uz pomoć užeta (abseil). Nakon ove aktivnosti transfer na Kamenu Goru, smeštaj u planinske kuće, večera i slobodno vreme za druženje. Noćenje.

Drugi dan: Nakon doručka nastvljamo sa avanturističkim sportovima. Prepodne se bira jedna između dve aktivnosti:

Opcija 1. Pešačenje do Svetog bora (ukupno 3h, oko 10km), kružna tura uz orjentiring

Opcija 2. Orjentiring Kovčica u blizini smeštaja

Nakon pešačenja i orijentacije ručak i slobodno vreme za odmor. U popodnevnim satima nastavljamo sa avanturom: penjanje uz stenu i streličarstvo. Večera i slobodno vreme. Noćenje.

Treći dan:  Nakon doručka odjava iz smeštaja i odlazak na rafting Limom u najlepšem delu kanjona,  u trajanju oko 3h. Obezbeđena oprema i skiperi. U toku raftinga pravi se pauza za easy canyoning. Nakon avanture ručak i kraj programa.

Smeštaj je organizovan u planinskim i etno kućama.

Cena: zavisi od broja osoba i izabranih usluga (hrana, smeštaj…), kontaktirajte nas za više informacija

Napomene:

*U zavisnosti od vremena polaska, moguće su korekcije u redosledu aktivnosti.

*U avanturama mogu da učestvuju svi, bez prethodnog iskustva.

*Moguće je organizovati i dvodnevnu avanturu sa korekcijama u programu.

*Maksimalan broj učesnika za ovaj program je 30, minimalan 6.

Top