Home / Tim bilding / Stara planina – Babin zub i Midžor

Stara planina – Babin zub i Midžor

Upozajte vaš tim sa netaknutom prirodom, sa jedinstvenom destinacijom Stara planina, njenom nesvakidašnjom lepotom, čarima koje krije ovaj biser prirode Srbije.

Ovde ne postoji prirodna monotonija, osetite adrenalin, snagu i divljinu ove planine, jedinstveni osećaj koji Vam pruža boravak na ovom neotkrivenom području.

Stara planina je deo planinskog sistema Balkan, koji se prostire delimično u Srbiji i većim delom u Bugarskoj. Dug je oko 600 km, a širok izmedju 30-50 km. Pruža se od Vrške čuke na zapadu do Crnog mora na istoku i predstavlja produžetak Južnih Karpata. Region Stare planine je zaštićeno područje I kategorije i ima status parka prirode.

Stara planina – oaza netaktnute prirode

Stara planina
Stara planina

Program

Pošto se Stara planina nalazi na krajnjem jugoistoku Srbije, za ovaj program bi bilo najbolje da odvojite 3 dana, a predlog je sledeći:

Prvi dan se provodi u putu do Stare planine, gde nakon smeštaja organizujemo timske igre i relaksirmo se na bazenu i spa centru.

Drugog dana osvajamo vrhove stare planine, izbor između dve opcije u zavisnosti od vaših želja:

1. Osvajamo najviši vrh Stare – Midžor koji suvereno gospodari na 2169 mnv, uživamo u pogledu na okolne planine, jugoistočnu Srbiju, Bugarsku, a kada je izuzetno lepo vreme moguće je videti i Dunav. Tura je umerene težine, evo i karakteristika:

-Kondiciona težina 4/10
-Dužina staze oko 16 km (ukupno)
-Najniža tačka 1550 mnv
-Najviša tačka 2169 mnv

2. Babin zub – jedan od najlepših vidikovaca sa koga je pogled nezaboravan, tura je lakša i kraća, a ovo su karaktiristike:

-Kondiciona težina 2/10
-Dužina staze oko 8 km (ukupno)
-Najniža tačka 1350 mnv
-Najviša tačka 1780 mnv

Ručak u formi lanč paketa pravimo na vrhu ili po povratku u podnožju. Nakon pešačenja vraćamo se u naš smeštaj gde sledi slobodno vreme za uživanje u spa centru, bazenu ili sauni. Svečana večera.

Trećeg dana, nakon odjave iz smeštaja povratak za Beograd uz opcioni obiazak neke od vinarija iz ovog kraja ili neke druge atrakcije na putu do Beograda.

Nakon pešačenja uz ručak sumiramo utiske i krećemo put Beograda, uz usputni obilazak grada Niša (opciono). Dolazak u Beograd i kraj programa.

Smeštaj u hotelu Stara planina. Moguća organizacija smešaja i u drugim objektima na Staroj planini.

Cena: zavisi od broja osoba i izabranih usluga (hrana, smeštaj, aktivnosti…), kontaktirajte nas za više informacija. Mogućnost organizovanja zabavnog programa.

Napomene:

*U zavisnosti od vremena polaska, moguće su korekcije u redosledu aktivnosti

*Moguće je organizovati i dvodnevnu avanturu sa korekcijama u programu (koja bi bila malo napornija zbog dužine puta), kao i večernji zabavni program.

Top