Home / Srbija / Užička adventura: Biking – Hiking – Kayaking – Ziplining

Užička adventura: Biking – Hiking – Kayaking – Ziplining

Vikend putovanje, petak-nedelja.

TERMINI U 2020: 3-5.7. / 31.7.-2.8. / 28-30.8.

Ono što Užice ima da ponudi premašiće očekivanja apsolutno svakog posetioca ovog malog živahnog grada. Na hiljade mladih ljudi iz celog sveta odabralo je Užice kao idealnu bazu za obilazak lepota Zapadne Srbije. Danima su produžavali svoj boravak u Užicu u potrazi za avanturom i beskrajnim obilascima Zlatibora, Tare, Mokre Gore a uveče se vraćali i sabirali utiske u nekom od brojnih pabova i kafića koje Užice ima da ponudi. Mali urbani gradić leti dobija posebnu boemsku notu gde je teško odoleti svežem večernjem izlasku pored reke, šetnji gradskim trgovima i uživanju na brojnim terasama kafića i kafana za svačiji ukus. 

 • Upoznajte Užice i njegovu burnu istoriju
 • Osetite adrenalin na liticama Užičkog Starog Grada
 • Uplovite kajacima u mir i tišinu kanjona Đetinje
 • Provozajte biciklu do Kadinjače trasom stare pruge
 • Osetite boemski duh užičkog noćnog života
 • Upoznajte se sa čuvenim erskim humorom

PROGRAM:

Petak: Dolazak u Užice smeštaj i besplatna gradska tura. Pesacka tura u trajanju od 3 sata podrazumeva obilazak muzejske postavke Užička republika, podzemne fabrike municije i legat Mihajla Milovanovića (ulaznica u muzej je 120 dinara), prelazak preko  ambijentalne celine trga Svetog Save pored gradske kuće do trga Partizana. Tura se završava na gradskoj plaži pored hidrocentrale “Pod gradom” prve hidrocentrale u Evropi izgradjene po Teslinim principima polifaznih struja.

Subota: Užička adventura nesvakidašnja avantura kroz kanjon reke Djetinje. Polazak od Užičke hidrocentrale planinarskom stazom do tvrdjave Stari Grad. Obilazak tvrdjave i upoznavanje sa istorijom ovog srednkovekovnog utvrdjenja. Za one hrabrije spust ziplajnom preko kanjona Đetinje odakle nastavljamo pešačenje trasom stare pruge (koja je nekad povezivala Beograd sa Jadranskim morem) do Velike brane. Deo ove pruge koji je sada u funkciji svima je poznat kao Šarganska osmica. Tu nas čekaju kajaci kojima krećemo u obilazak jezera koje lokalno stanovništvo zove Velika brana. Uživanje u netaknuoj prirodi, cvrkutu ptica i potpuna izolacija u dubokom kanjonu. Kajacima stižemo do Sunčanog vira odakle nastavljamo starim Bosanskim putem koji je nekad povezivao stari Carigradski drum sa Sarajevom sve do Crvenog tunela odakle krećemo uspon do vidikovca Zabučije odakle se pruža nesvakidašnji pogled na Užice. Sa vidikovca se spuštamo nazad u Užice. Za one koji su slabije fizičke kondicije nije obavezno da izlaze na vidikovac već se laganom šetnjom trasom stare pruge vraćaju u Užice. Ukupna dužina trase svih avantura sa vidikovcem iznosi 23 kilometra, a bez izlaska na vidikovac  16 kilometara. 

Nedelja: Bicklistička tura do Kadinjače preko planine Ponikve do manstira Rujno mesta gde je štampana prva srpka knjiga. Nakon pauze u manstiru spust se nastavlja preko 77 metara visoke brane i jezera Vrutci kroz kanjon Djetinje predela izuzetnih odlika pored Staparske banje Neolitskog naselja nazad do Užica. 

SMEŠTAJ:

Eko hostel Republik Užice- sa kapacitetom od 30 udobnih, besprekorno čistih i zategnutih kreveta pruža jedinstveno iskustvo da provedete noć u prvom Eko hostelu u Srbiji . Kreveti su mekani prostrani a posteljina je od čistog pamuka. Raspolaže sa 1/2, 1/3, 2/4, 1/5 i 1/12 sobama, zajedničkim toaletima i tuš kabinama, kuhinjom. Sve posetioce ovog hostela očekuju ljubazni domaćini i piće dobrodošlice.

Cena aranžmana po osobi: 7690 din

U cenu je uključeno:

 • Dva noćenja u hostelu Republik
 • Vožnja zipline na Starom gradu u Užicu
 • Kajak renta
 • Bicikl renta
 • Vodič za sva tri dana 

U cenu nije uključeno:

 • Ulazak u muzej 120 dinara
 • Prevoz
 • Boravišna taksa (plaća se na licu mesta)
 • Individualni troškovi putnika
 • Doplata za apartmaniski smeštaj 1200 dinara po osobi

NAPOMENE:

Minimalan broj za realizaciju programa je 5 putnika. Agencija zadržava pravo da otkaže izlet usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika i o tome obavesti putnike najkasnije 3 dana pred put.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putvanja Talas travel doo, broj licence OTP 318/2020, A20.

UŽIČKA ADVENTURA 3 DANA
7 + 3 =


Top